top of page

Vi tror att varje människa har något att berätta

2.png

Vi tror att varje människa har något att berätta om att vara människa. Vi vill leta upp, lyssna på och lyfta fram de många människornas livsberättelser. 

Vi tror att du har något att berätta. Vi tror att du har människor i ditt liv som har något att berätta. Vi vill lyssna på de berättelserna. Och vi vet att det är fler än oss som vill höra dem.

Så här gör du för att skicka in en berättelse: 

(Antingen din egen eller om du vill nominera någon som du tror har något att berätta)​

  1. Du kan skriva, spela in en video eller ljudfil.

  2. När du spelar in ljud eller video, sätt dig på en plats med bra ljud där du inte blir störd.

  3. Plocka fram din telefon, dator eller surfplatta och skriv, spela in en video eller ljudfil på max 5 minuter.

  4. Berätta om en händelse, ett möte eller en situation i ditt liv som har berört dig, lärt dig något eller som är viktig för dig. Det finns inga rätt eller fel. Bara prata som dig själv. Du kan också nominera någon annans berättelse eller om du vill dela en berättelse som berört dig av någon i din närhet som inte längre finns med oss.

Några tips till dig när du spelar in din berättelse:

  • Det kan handla om vadsomhelst, så länge det betyder något för dig. Inget är för litet, för stort, för banalt eller för svårt. Du bestämmer vilken berättelse du vill dela.

  • Prata som dig själv. Med dina ord, din dialekt och med ditt kroppspråk. Försök inte låta som eller härma någon annan. Vi vill höra dig berätta.

  • Prata, skrik, sjung, viska och använd dina händer, din kropp och dig själv precis som du vill för att dela med dig av din berättelse.

  • Påminnelse! Du behöver inte skicka in en färdig berättelse. Det räcker med att du delar det mest väsentliga. Behöver du hjälp att formulera dig kan du kontakta oss.

bottom of page